Dit jaar in het Hemelvaartweekend

Eindeloos genieten tijdens Villa’s Culinair Wijntheater

Dit Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de derde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei zijn er van 14.00 tot 0.00 uur verschillende activiteiten voor jong en oud langs de rand van de Westbroekplas. De toegang is gratis. Bekijk de sfeerimpressie van vorig jaar.

Het strand van Villa Westend, gelegen aan de Westbroekplas in Velserbroek, wordt in het Hemelvaartsweekeinde omgetoverd tot culinaire oase met tenten en terrassen waar dagelijks vanaf 14.00 uur presentaties en workshops worden gegeven. 

In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal per fles en per glas verkocht. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar alles draait om (culinair) genieten. De medewerkers dragen burlesque kleding en de dj draait muziek op vinyl uit de jaren '70 en '80.

Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeďnentent van Barend Havenaar en Barbara Verbeek. Bezoekers kunnen hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Hans Moolenaar, de vaste leverancier van Villa Westend. De gastheren- en vrouwen in burlesque kleding zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen sfeer in het Wijntheater.

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater. De aanvangstijden zijn terug te vinden in het programma.

Het pop-up-restaurant midden op het festivalterrein wordt dit jaar gerund door vier verschillende restaurants. Elke avond kookt een andere chef-kok op het strand van Villa Westend de sterren van de hemel. De restaurants die hun beste beentje voor zetten zijn To Amuse, de Vrienden van Jacob en de Bokkedoorns meets Villa Westend. Elke avond is er plek voor slechts 40 gasten. Reserveren kan via 023-5381878 of info@villa-westend.nl.

Wie geen zin heeft om uitgebreid te dineren kan terecht bij één van de foodtrucks of verkooppunten langs de waterkant. Net als vorig jaar is Pasta Casa uit Santpoort weer van de partij. Zij serveren onder meer verse pizza’s uit de pizzaoven. Kaaswinkel l’Amuse is aanwezig met een foodtruck vol heerlijke kaasplankjes. Slagerij Groot uit Haarlem en Bloemendaal serveert de lekkerste charcuterie vanuit zijn foodtruck. De BBQ Fabriq bereidt fantastische stukken vlees op de barbecue.

Ook Sonja Bakker doet dit jaar mee met een kleurrijke tapas-foodtruck en Sushi on Wheels is aanwezig. Uiteraard heeft Villa Westend zelf ook een buitenkeuken waar ze kreeft en soft-shell crab gaan verkopen. Overal staan banken en relaxte zitjes om in alle rust te kunnen genieten van de culinaire overdaad. De muziek wordt verzorgd door Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Doreen van der Meer en het talentvolle Trio Zazi.

De jongste bezoekers van Villa’s Culinair Wijntheater kunnen elke dag het water op met de bootjes van Zeilschool de Kaag/Watersport Academy Spaarnwoude. Er is ook een silent kinderdisco en Pasta Casa geeft kookworkshops.

Villa’s Culinair Wijntheater duurt van donderdag 25 mei t/m zondag 28 mei en begint dagelijks om 14.00 uur. De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Zie ook www.villawestend.nl, www.wijntheater.nl of volg het evenement op Facebook.

 

Programma Wijntheater shows & workshops 

Donderdag 25 mei

16.00 uur De Dorstlessende Wijnshow

17.00 uur De Natte Oestershow

18.00 uur Lancering Wijnkaraffen Experts Collection

19.00 uur NK Oestersteken (oesters 1,-)

Vrijdag 26 mei

17.00 uur Champagne Workshop o.l.v. Champagneambassadrice Leonie Mooijekind

18.00 uur Hilarische Wijnquiz

Zaterdag 27 mei

15.00 uur Blindproeverij met zwarte glazen

16.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek

17.00 uur De Groote Hans Moolenaar Show

18.00 uur De Wijn Drinken in de Keuken Show

Zondag 28 mei

15.00 uur Interview met bekende wijnblogger

16.00 uur Wijn- en Kaasshow

17.00 uur Hilarische Wijnquiz

18.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek

Programma wijnproeverijen op het water
Dave Sintenie van Chateau 78 verzorgt tijdens het Wijntheater iedere dag wijnproeverijen op het water. De workshops worden elke dag op het hele uur gegeven van 15:00 - 19:00.
Een workshop duurt 45 minuten en kost 15 euro p.p. Er kunnen vooraf kaartjes worden gekocht bij Villa Westend aan de bar of op de dag zelf bij de muntenkassa. 

Donderdag 25 mei 
Reis door Frankrijk, de 5 belangrijkste wijngebieden

Vrijdag 26 mei
Wijn bestellen in een restaurant (waar moet ik op letten)

Zaterdag 27 mei
Reis door Italië (van noord naar zuid) 

Zondag 28 mei
Exclusieve wijnen (proeverij van 3 pareltjes van wijnen)